fund sliven

Switch to desktop Register Login

Дигитална презентация на "Лечебен буквар"

В СУ "П.К. Яворов"-Сливен пред II А клас беше проведена дигитална презентация на първия от поредицата буквари на природния лечител и вече любимец на децата - Цар Билкар. В условията на пандемия и при усложнена епидемиологична обстановка, се наложи лектори да бъдат класните ръководители на малчуганите.

Самите деца също активно се включиха в презентацията на „Лечебен буквар“, като не само прочетоха любопитните факти за лечебните растения, но и споделиха собствени впечатления. Забавлявайки се с някои от забавните и чудати имена на растения, малките природолюбители споделиха, че очакват още от интригуващите буквари на добрия Цар Билкар.

Проект „Букварите на цар Билкар" е на „Фондация за развитие на регион Сливен“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той е продължение на „Приключения за природолюбители“, изпълнен през 2019 г. по Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен“. Чрез оригинални и интересни дигитални помагала (буквари) децата ще научат повече за всички видове растения. Техните ползи и история. 20 дигитални помагала с интересни уроци „Цар Билкар“ ще помагат за предвидените срещи в различни училища. Проектът включва и различни интересни състезания, игри, викторини, арт-работилници и др. По проекта ще бъдат обучени над 500 деца от 2-4 клас и 20 учители.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Посещения: 57

Изложба с творби от шестия Пленер на виното

На 25 септември в галерия „Седем“ се състоя заключителната изложба с творби от шестия Пленер на виното. Тази година в пленера се включиха 10 творци - Антон Иванов, Веселин Дамянов-Бат Ves, Виктория Георгиева, Габриела Стефанова, Данелина Косева, Димитър Кавръков, Дора Куршумова, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов и Петър Кайраков. Всеки от тях нарисува по 6 платна с размери 35/35 см, а всичките 60 творби бяха подредени в огромно пано в галерия „Седем“.

С чаша вино и вкусна торта присъстващите художници отбелязаха и 10-я рожден ден на галерия „Седем“, и пожелаха на собственичката Дора Куршумова творческо дълголетие и вдъхновение..

Творбите от шестия Пленер на виното ще бъдат представени на благотворителен търг, организиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Търгът ще се проведе на 1 октомври 2020 г. от 18,30 ч. в ресторант „Централ“. Заявки за участие се приемат до 12 ч. на 30 септември 2020 г. на тел. 0887 874634. Кувертът е 25 лв. за човек.

Началната на всяка от картините е 70 лв. Средствата, събрани от благотворителния търг, ще бъдат предназначени за визуална концепция, разположена в централна градска част.

Пленерът на виното се организира от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Инициативата е част от основната програма на ОДФ-Сливен. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Посещения: 56

Второ състезание „Откриватели на сливенски тайни“ на 1 октомври

Сдружение „Войводите на Сливен“ и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ отново Ви канят на невероятно и забавно състезание! В него могат да участват деца до 14 години, заедно с техните родители, баби и дядовци, братя и сестри. С помощта на карта участниците трябва да открият популярни и емблематични сгради, които се намират в центъра на Сливен. Указания ще бъдат дадени преди старта на състезанието. Награди ще има за всички!

Очакваме ви на 1 октомври 2020 г. от 17,30 часа до Стария бряст. Забавлението е гарантирано!

В първото състезание, което се проведе на 19 август, участваха 25 деца със своите родители. Всички те се справиха отлично с разчитането на картата и намирането на сградите, посочени в нея.

Състезанията за бързина и точно ориентиране „Откриватели на сливенски тайни“ са пилотният етап на проекта „Улици със славни имена“ на сдружение „Войводите на Сливен“. До празника на Сливен са предвидени няколко етапа. Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Дарителски кръг на ОДФ-Сливен се реализира, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Посещения: 54

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version