fund sliven

Switch to desktop Register Login

Игра на открито за малчуганите от кв. „Комлука”

Многобройните последователи на дарителството вече са видели един интересен проект, публикуван на дарителската платформа общността.com. Проектът е „Игра на открито-здраве за децата” на Детска ясла №3, а целта му е набирането на 2100 лв. за купуването на ударопоглъщаща настилка и нови съоръжения за игра в двора на яслата, тъй като старите са счупени и опасни. Два са начините за подпомагане на каузата: чрез дарение на дарителската платформа общността.com и чрез купуване на изделия от различните благотворителни базари, организирани от детската ясла.

„За да боледува по-малко детето, то трябва да се калява и да има достатъчно физическа активност, смятат от Детска ясла №3. Игрите навън са чудесен начин да стане това. Излагането навън дори за няколко минути доставя витамин D3, повишава имунната защита и подобрява цялостното здраве. Игрите навън са свързани с повече движение, което укрепва мускулатурата и има превантивно действие срещу гръбначни изкривявания. Според СЗО, 42 млн. деца под 5-годишна възраст в света са с наднормено тегло, а българчетата са в топ 5 по затлъстяване. За да се избегне обездвижването и затлъстяването, са нужни поне 2 часа игри навън. Децата, които играят поне 2 часа навън, заспиват по-лесно и по-рядко страдат от среднощни страхове”.

Досега в кампанията са събрани близо 1000 лв. Средствата са набрани по време на Коледен базар, организиран от родителите на децата от детската ясла. На базара са продавани сувенири и изделия, изработени ръчно от възпитаниците на яслата, с помощта на техните родители и възпитатели. В благотворителна продажба са пуснати и книги на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, дарени специално за каузата.

В момента родителите на децата от Детска ясла №3 организират следващите две благотворителни събития. Сръчните ръце на малчуганите и техните родители ще изработят отново красиви изделия, този път свързани с Баба Марта и Първа Пролет. А благотворителните базари ще се проведат на 24 февруари и 17 март от 10 до 13 часа в Сити център.

Към кампанията се присъедини и верига супермаркети „Мерканто”. В нейните магазини от 26 февруари до 1 март, от 16 до 19 часа, ще бъдат организирани благотворителни базари за продажба на картички и мартеници.

Фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” подкрепя акцията на детското заведение. Фондът ще осигури и материали за изработването на изделията, които ще участват в следващите две благотворителни акции. ОДФ осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

  

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version