Warning: require_once() [function.require-once]: Dynamic inheritance detected for class jdocumentrendererhead in /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/document.php on line 922

Warning: require_once() [function.require-once]: Autofiltering /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/html/renderer/head.php in /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/document.php on line 922

Warning: require_once() [function.require-once]: Recompiling /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/html/renderer/head.php in /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/document.php on line 922
Продължават беседите за здравословното хранене при децата

fund sliven

Switch to desktop Register Login

Продължават беседите за здравословното хранене при децата

 

Беседи за здравословното хранене се проведоха на 2 май в ЦДГ „Детски рай 1” и ЦДГ „Детски рай 2” в кв. „Дружба”, а лекторът Антон Дойчев от сдружение „Ян Син” гостува на децата от група „Звънчета” и от група „Камбанки”. На 3 май Антон Дойчев гостува на децата от IV-та група на ЦДГ „Синчец” в кв. „Клуцохор”.

По време на здравните лекции той обсъди с малчуганите защо е важно да се мият ръцете преди хранене, от какво се увреждат детските зъбки, кое налага поставянето на пломби, кои са полезните и вредните храни и др.

По време на ролеви игри децата трябваше да изброяват различни зеленчуци и плодове, а след това да споделят кои са любимите им храни и доколко са полезни те.

Почти всички от малчуганите споделиха, че обичат сладолед, шоколад, хамбургери, чипс и други вредни храни. Но повечето от децата знаеха, че е желателно да ги консумират рядко, за да запазят доброто си здраве. Сред важните теми, обсъдени по време на здравните лекции, бе и миенето на детските зъбки сутрин и вечер.

След лекциите се проведоха практически занимания, по време на които децата трябваше да оцветят картинки, свързани със здравословното хранене, да решават ребуси и др. Екипът по проекта бе приятно изненадан от направените от родители, учители и деца от ЦДГ „Синчец” пирамиди на здравословното хранене. Подредени върху шкафчетата за дрехи в коридора, цветните пирамиди всеки ден напомнят на малчуганите кои храни трябва да консумират, за да са здрави и енергични.

Проектът „Децата – грамотни купувачи на храна” на сдружение „Ян Син” е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен 2018”, организиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Целта на проекта е да създаде у децата култура за здравословно хранене и правилен избор на храна. Целевата му група са деца на възраст 6-10 години, от детски градини и начални класове. Проектът включва лекции за здравословното хранене, ролеви игри, провеждане на викторини с интересни ребуси и кръстословици, рисунки и др., както и брошури за родителите, в които има информация за здравословното хранене. В края на проекта ще бъде издаден сборник с данни за полезната и вредна храна.

     

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version