fund sliven

Switch to desktop Register Login

След 90 години преиздават том 3 на „Опит за история на град Сливен”

Сдружение „Войводите на Сливен” организира заключителна пресконференция по проект „Издаване на „Опит за история на град Сливен” - том 3, на Симеон Табаков”. Пресконференцията ще се проведе на 23 юли, понеделник, от 18 часа в Етнографски комплекс „Хаджиданчови къщи”.

На събитието ще присъства екипът, работил по проекта: проф. д-р Иван Русев, Васил Дечев, Петър Петров, Димка Илиева и др.

Книгата се преиздава по повод 100-годишнината от смъртта на Симеон Табаков.

Преиздаването на „Опит за история на град Сливен” е реализирано под методичното ръководство на проф. д-р Иван Русев и с участието на видни сливенски историци, етнографи, филолози и др.

Книгата се издава с помощта на Общински фонд „Култура” и спомоществователи.

Инициативата е подкрепена от фондация „Обществен дарителски фонд – Сливен”, гарантирана е от Управителния съвет на сдружение „Войводите на Сливен”, и е под финансовия надзор на счетоводител и нотариус.

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version