fund sliven

Switch to desktop Register Login

„Цветно лято в Жеравна”

Фондация „Обществен дарителски фонд – Сливен” и Художествена галерия „Христо Тодоров” – Жеравна организират „Цветно лято в Жеравна” от 23 до 25 юли.

Програмата включва разнообразни занимания за малки и големи. За децата са предвидени представяне на книги, свързани със здравословното хранене, игри и театрални постановки по темата. Малчуганите могат да се включат и в оцветяването на рисунки с шевици, килими, престилки и маскарадни костюми, и да се запознаят с две детски книги, посветени на преденето и тъкането. Възрастните ще имат възможност да участват в заниманията на Пътуващата майсторилница и да украсят торба с възрожденска щампа, да се научат да тъкат на вертикален стан, да се запознаят с книга, посветена на котленските килими.

Програма:

23 юли /вторник/

10 ч. - Представяне на книгата „Как вещиците сътворили отровна храна за хората”

10,30 ч. – Игра „Открий зловещите вещерски пръсти и избягалите слуги на вещиците”

11 ч. – „Омагьосаните лакомства” - театрална постановка на МТТ „ВЪЙ”

14 ч. – Пътуващата майсторилница представя „Хаджийска премяна”. Украсяване на торби с възрожденска щампа

17 ч. – Пътуващата майсторилница преподава уроци по тъкане на вертикален стан

24 юли /сряда/

10 ч. – „Текстилното богатство на Сливенския край” - оцветяване на котленски и сливенски килими, шевици от Сливенско и вадени престилки. Представяне на книгите „Пътешествието на вълнената нишка” и „Вълнени приказки, изпредени и изтъкани от бабата на баба ми”

10.30 ч. - Творческа надпревара „Сръчни ръце”

11 ч. - Театрална постановка „Бърканите приказки на Питка-Любопитка”

14 ч. – Пътуващата майсторилница представя книгата „Чудните килими от Котленско”. Украсяване на торби с възрожденска щампа - втора част

25 юли /четвъртък/

10 ч. - Забавленията на баба и дядо. Игри и оцветяване на маскарадни костюми от Сливенско

11 ч. – Театрална постановка „Прашката” по Дончо Цончев.

Инициативата е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version