fund sliven

Switch to desktop Register Login

Занимания по пътна безопасност в ДГ „Синчец”


Тематично занимание, свързано с пътната безопасност, се проведе в ДГ „Синчец”. Лекторът Василена Маринова гостува на децата от 2 б група „Мечо Пух”, с ръководител Милена Бъчварова. Целта на тематичните занимания е по забавен начин да научат децата на правилата за движение.

Василена Маринова представи приказката „Мечтаната разходка на зебрата”. В нея се разказва за малка зебра, която тръгва по бяла пътечка към опасния свят на човеците, за джуджето Липованко, което боядисва пътищата на черти, за да премине по тях малката зебра, за джуджето Борей, което измисля правилата за движение, за светулките, които живеят в светофарите и т.н. След края на приказката децата си поиграха с куклите, които участваха в приказката, пробваха и шапките на мама-зебра и джуджето Борей.

По време на практическото занимание малчуганите направиха сами пешеходни пътеки тип зебра, като оцветиха картонени подложки с моливи.  

Заниманията са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version