fund sliven

Switch to desktop Register Login

Наградиха победителите в конкурса „Моята мечта за родния Сливен”


На 10 октомври в галерия „Седем” бяха наградени победителите в литературния конкурс „Моята мечта за родния Сливен”, организиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. В него със свои есета, стихове и приказки се включиха ученици от 1 до 7 клас от сливенски училища.

Василена Маринова прочете пред присъстващите откъси от наградените творби. В тях децата мечтаят за огромни лунапаркове с влакчета, лабиринти и др., за модерни заводи, за училища с кабинети за експеритемни и практически занимания, за огромна стена за катерене, за стръмни пързалки на Даулите, за бедески за пикници на Карандила и т.н. Друга мечта на децата на Сливен е хората в града да са по-добри, по-мили и по-успели.

Председателят на ОДФ-Сливен Дора Куршумова връчи на отличените ученици грамоти и награди. Общо 15 бяха отличените участници от двете възрастови групи. Победителите получиха ваучери за книги на стойност съответно 50, 40 и 30 лв., а поощрителните награди бяха книги за Сливен, издания на ОДФ и на български писатели. Всеки от наградените получи и по един творчески бележник с пожелание за нови успехи.

Ето и отличените:

Първа възрастове група - 1-4 клас

- първо място: Мария Петрова - 4 г клас, ОУ „Димитър Петров”

- второ място: Андреана Николова – 4 в кл., ОУ „Д-р Ив.Селимински”

- поощрителна награда: Мариела Дюлгерова - ОУ „Димитър Петров”

Втора възрастова група – 5-7 клас

- първо място: Мария Кабаджова – 5 а кл., ППМГ „Добри Чинтулов”

- второ място: Ивайла Иванова - 7 а кл., СУ „Пейо Яворов”

- трето място: Симона Василева – 7 а кл., ОУ „Д-р Ив.Селимински”, Галена Сандова - 6 б кл., ОУ „Панайот Хитов”

- поощрителни награди: Йоана Кокошкова – 6 а кл., СУ „П.Яворов”, Стела Петашева - 6 а кл., ОУ „П.Хитов”, Дарина Тодорова – 6 а кл., ОУ „П.Хитов”, Тодор Марлов – 7 а кл., ППМГ „Д.Чинтулов”, Симона Йорданова – 7 а кл., ППМГ „Д.Чинтулов”, Йоана Балездрова – 6 б кл., ОУ „П.Хитов”, Петя Грунова – 5 а кл., ОУ „П.Хитов”, Стефания Данчева - 7 а кл., ППМГ „Д.Чинтулов”.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА

Мария Вълкова - учител в СУ „П.Яворов”

Литературният конкурс „Моята мечта за родния Сливен” е по основната програма на ОДФ-Сливен за подкрепа на талантливи деца от града. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version