fund sliven

Switch to desktop Register Login

Заниманията по пътна безопасност в детски градини продължават


Поредното тематично занимание, свързано с пътната безопасност, се проведе във 2 група „Буратино“, с ръководители Ивелина Караколева и Радостина Карастоянова, в ДГ „Теменуга”. Лектор отново бе Василена Маринова.

В началото на заниманието тя представи куклената приказка за малката зебра, бялата пътечка и вълшебниците Липованко и Борей, които заедно превръщат хаотичния свят на хората и автомобилите в подреден свят с правила за движение.

В практическото занимание децата бяха разделени на отбор „Момичета” и отбор „Момчета”. Момиченцата влязоха в ролята на майки с колички и трябваше да следят цветовете на светофара, за да преминат безопасно през улицата. А момченцата станаха шофьори на автомобили, камиони и автобуси, и също спазваха правилата за движение, докато „шофираха“ из стаята.

След това децата оцветиха с моливи пешеходни пътеки върху картонени подложки.

Заниманията са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version