fund sliven

Switch to desktop Register Login

Съвместна изложба на Кунчо Кунчев и Петър Кайраков

Съвместна изложба на известните сливенски творци Кунчо Кунчев и Петър Кайраков беше открита на 16 декември в галерия „Седем”. На откриването присъстваха приятели и колеги на творците, както и ценители на изкуството. Изложбата бе открита от Дора Куршумова, собственик на галерия „Седем” и председател на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Кунчо Кунчев представя 22 скулптури от камък, изобразяващи различни риби, морско конче, русалка, тела и др. Петър Кайраков е подредил 9 големи платна в прекрасни пастелни цветове, нарисувани с акварел, туш и цветни моливи, както и 6 рисунки с туш.

По време на откриването художниците споделиха, че в изложбата представят творби, които са създали през тази година. Докато подреждали заедно експозицията, двамата с изненада открили, че творбите им тематично се допълват. Кунчо Кунчев и Петър Кайраков казаха още, че това не е първата им съвместна изложба и благодариха на Дора Куршумова за идеята двамата да представят заедно творбите си в галерия „Седем”.

Изложбата ще остане в галерията до края на годината.

Тя е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

 

 

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version