fund sliven

Switch to desktop Register Login

Социална работилница възстановява старинни занаяти

В НЧ „Дружба-1993“, град Сливен майсторки от клуб „Сръчници“, с модератор Николинка Димова, изплетоха над 20 модела пращове за престилки.

В творческия процеса се включиха жени, с желанието да се научат как да сплитат конци по старинен модел, както бабите са сплитали пращове за престилките си. Някои малчугани също се потопиха в характера на този занаят, като се справиха с излитането на 3-4 стръка.

В Социалната работилница се произвеждат изделия, свързани с народните занаяти и приложните изкуства, които участват и в благотворителни търгове, базари и др. Социалната работилница е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version