fund sliven

Switch to desktop Register Login

Предпазливка и коткофарите

Тематично занимание, свързано с пътната безопасност, се проведе на 17. февруари във 2. „а“ клас в СУ „П.Яворов“. То бе водено от Василена Маринова.

 

 

Любознателните второкласници с интерес изгледаха авторския спектакъл на Василена Маринова „Приказка за зебрата и коткофарите“. В представлението взеха участие зебрата Предпазливка, малкият Митко, котките Кипра, Тряс и Пух, кученцето Чарли, калинката Калинка и папагалът Папагалчо. Малката зебра разказа на децата за основните правила за движение, за пресичането по пешеходна пътека, за поставянето на предпазен колан в автомобила и др. Цветните Тряс, Кипра и Пух пък по забавен начин обясниха какви са техните задължения в интересния коткофар. Малкият Митко с интерес и любопитство попиваше нови знания за невероятния свят на малката зебра. В представлението имаше и музика, и стихчета, и много забава.

 

В края на заниманието Василена Маринова поговори с децата за поуките от спектакъла, свързани с основните правила за движение по пътищата.

Представлението ще бъде показано пред останалите второкласници от училището, както и пред първокласниците.

Заниманията са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version