fund sliven

Switch to desktop Register Login

Плетен театър в с. Селиминово

 

Продължават дейностите по проект „Плетен театър „Приказки с поука“. Домакини на поредното събитие по него бяха децата от с. Селиминово. Забавната инициатива се проведе в НЧ "Светлина-1926", а уютната читалищна библиотека се превърна в мини театрален салон. С помощта на изработените по проекта плетени кукли и декори, малките театрали представиха приказката „Дядо вади ряпа“. Публиката дълго аплодира малчуганите, които после обсъдиха поуките от приказката и обещаха винаги да си помагат.

Проектът „Плетен театър „Приказки с поука“ е на НЧ „Дружба-1993“-Сливен. Той обхваща 160 деца на възраст от 5 до 10 години, както и техните учители и родители. Целта му е децата да се научат на толерантност към различните, на здравословен начин на живот, на солидарност и др. По проекта ще бъдат изплетени различни кукли-петрушки и декори, а децата сами ще измислят сценарии за своите постановки, свързани със здравословното хранене, сами ще режисират постановките си. Предвидени са 4 различни театрални пиеси с 12 представления и последващи дискусии с родителите.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version