fund sliven

Switch to desktop Register Login

Цветна изложба зарадва сливенци

 

Чудна изложба изненада минувачите на централния площад в Сливен на 12 октомври. Осем сливенски художници /Антон Иванов, Веселин Дамянов, Габриела Стефанова, Димитър Кавръков, Дора Куршумова, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов и Петър Кайраков/ бяха решили да усмихнат гражданите и гостите на града чрез едно своеобразно "Завръщане в миналото". От платната надничаха реални и фантастични градски красоти, които добавиха още усмивки в златния есенен ден. В картините бе оживяла част от миналото на града - старите сливенски къщи, старинните монети, входът на градската градина, позабравените детски игри, натюрморти от минали години и др.

Мнозина от минувачите споделиха, че едва ли биха могли да видят творбите на закрито и с радост биха приветствали повече подобни визуални хубости в откритите градски пространства на родния Сливен. Да се надяваме да се случат наистина.

Изложба с показаните творби ще бъде открита в галерия „Седем“ на 15 октомври в 15 часа. Картините ще се продават с благотворителна цел – събраните средства ще се използват за творчески проекти на сливенските художници.

Изложбата-живопис на фондация "Добродетел" е част от проекта "Завръщане в миналото", в рамките на организирания от Фондация "Обществен дарителски фонд - Сливен" Дарителски кръг "За по-добро бъдеще на Сливен 2020". Инициативата се реализира благодарение на помощта на фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Развитие на обществените фондации в България", с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България".

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version