fund sliven

Switch to desktop Register Login

Благотворителна изложба в галерия „Седем“

Благотворителна изложба по проект „Завръщане в миналото“ ще бъде открита на 15 октомври от 15 часа в галерия „Седем“. Тя включва творби на сливенските художници Антон Иванов, Веселин Дамянов, Габриела Стефанова, Димитър Кавръков, Дора Куршумова, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов и Петър Кайраков. В картините е оживяло миналото на Сливен – там са старите сливенски къщи, позабравените детски игри, натюрморти от минали години, старинните монети, старият вход на градската градина, старинен катинар на дървена порта и др.

Картините ще се продават с благотворителна цел, а събраните средства ще се използват за творчески проекти на сливенските художници. Размерите на творбите са от 38х46 см до 80х80 см, а цените – от 250 лв. до 700 лв.

Благотворителната изложба ще остане в галерия „Седем“ до 22 октомври.

Изложбата-живопис на фондация "Добродетел" е част от проекта "Завръщане в миналото", в рамките на организирания от Фондация "Обществен дарителски фонд - Сливен" Дарителски кръг "За по-добро бъдеще на Сливен 2020". Инициативата се реализира благодарение на помощта на фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Развитие на обществените фондации в България", с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България".

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version