Излезе първата книжка от „Букварите на Цар Билкар“

Публикувано на: юни 25, 2021

„Силата на живите растения“ – първата книжка от „Букварите на Цар Билкар“ излезе от печат навръх празника на билките – Еньовден. Дългоочакваното хартиено издание е част от кампанията на Обществен Дарителски фонд Сливен „Букварите на Цар Билкар“, която включва редица занимания на деца от детски градини и училища, презентации и интересни игри, свързани с богатството на заобикалящата ни природа и нейното опазване.

Екипът на Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“ вярва, че книгите правят децата и подрастващото поколение на страната ни по-добри и отговорни към природата и заобикалящия ни свят. Затова част от обществената дейност на Фондацията е свързана с издаването и разпространяването на книги, посветени на природата, растителния и животински светове, опазването на околната среда и др.

Първата книжка  включва интересна за деца и възрастни информация за ползата от гората, билките и различните дървесни видове и съдържа следните части: Лечебен буквар за хората; Лечебен буквар за животните; Въздушен буквар; Хитър буквар; Буквар на дървото другар; Скришен буквар; Метеорологичен буквар; Червен буквар.  

Предстои издаване на още две книжки, сред които ще могат да бъдат открити следните буквари: Приказен, Магичен, Обреден, Уханен, Огнен, Вкусен, Шарен, Текстилен, Буквар на растенията – часовници . 

В достъпен за деца и ученици текст в трите книжки, цар Билкар показва на какво е научил хората, разказва как светът на растенията е станал неделима част от света на хората, затова те са длъжни да пазят владенията и обитателите му.

Ние, от Обществен Дарителски Фонд Сливен, се надяваме, че изданието ще бъде полезно и интригуващо за всички малки и големи природолюбители.