Изложба на инж. Панайот Кършев в галерия „Седем“

Публикувано на: май 21, 2021
                        В навечерието на най-светлия български празник 24 май, „Галерия Седем“ стана домакин на интересна изява, под надслов“Паметници на културата“. Изложбата на известния сливенски творец инж.Панайот Кършев обединява 32 творби, сътворени с рядко срещаната техника – металопластика. Авторът има над 30 самостоятелни изложби в различни градове на страната. За творческия си път инж.Кършев споделя, че през първите 10 години се е занимавал с графика и карикатура. Следващото десетилетие от търсенията му като творец е посветил на иконописта, а през последните 10години е усъвършенствал техниката металопластика, като творбите му са вече в 3D формат.
Почитателите на изящните изкуства могат да се насладят на експозицията, която включва  на 13 икони, един иконостас и 18 пейзажа с изображения на паметници на културата.
Изложбата беше открита от сливенския художник и председател на представителството на СБХ в Сливен Илиян Урумов, а прекрасните слова, с които бе представено творчеството на Панайот Кършев бяха чути от многобройните почитатели, привлечени от интересните творби и точната за времето тематика.

Изложбата може да бъде видяна в „Галерия Седем“ до 31.05.2021 г.