Меморандум за сътрудничество между Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“ и Благотворителен фонд „За моята Украйна“ бе подписан в Сливен

Публикувано на: септември 23, 2022

Меморандум за сътрудничество и партньорство между Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“ и Благотворителен фонд „За моята Украйна“ бе подписан в Сливен, съобщиха от ОДФ-Сливен.

Целта е да обединят усилията си в подпомагане на нуждаещи се деца от Украйна и България. Доброволците на този фонд често са на местата на бойните действия в Украйна. Осигуряват и разнасят храна за войниците и местното население. Група от психолози са разработили програмата за помощ и рехабилитация на психично травмирани деца. Провеждат терапията, както в Украйна, така и в Грузия.

Меморандумът бе подписан след благотворителна вечер на 20 септември, в която над 90 приятели на фондацията дариха средства за деца от сливенски села, загубили родител, със здравословни проблеми и за рехабилитация на психично травмирани от войната украински деца. Общата сума на набраните дарения от вечерта са 5545 лв., като най-голямата сума бе набрана от дарените картини на сливенски художници и от малките картини – рисунки върху коприна и копринените шалове, творби на украински жени.

През октомври в Сливен ще пристигне група от 17 деца и придружители за 21 дни, благодарение на събраните средства от вечерта, дарения от българи в страната и САЩ, средства на фондацията и на подкрепата на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“ по Програмата „Глобални предизвикателства Местни решения за Украинските бежанци“ (Global Challenges Local Solutions for Ukrainian Refugees), управлявана от Академията за развитие на филантропията в Полша (ADPP).

Обществен дарителски фонд (ОДФ) – Сливен започна кампания за събиране на средства за психорехабилитационна програма за украински деца, загубили родители във войната, през август, т.г.