ПОКАНА КЪМ ЧИТАЛИЩАТА ЗА УЧАСТИЕ В ДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ „ЗЛАТЕН СЛИВЕН“

Публикувано на: ноември 17, 2022
Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“ високо цени усилията на дейците от читалищата да съхранят и предадат на идните поколения най-хубавите български обичаи и традиции. Затова вече десет години ние се стремим да популяризираме тази им дейност. Искаме широката общественост да се запознае и наслади на труда на творческите им състави.
Отправяме покана към всички читалища от сливенския регион и тази година да участват в инициативата „Златен Сливен“.
Темата на тазгодишното издание е „Зимни празници“.
В очакване на празничното настроение, което ще ни припомнят обредите от зимните празници в сливенския край, екипът на ОДФ Сливен прави равносметка. Дойде време на десетото издание на Златен Сливен, събитие, което фондът организира благодарение на приятелските си отношения с читалищата от региона. За трети път изявата ще включи записи на изпълнения на читалищни колективи. В изданията на Златен Сливен 2020 и 2021 се включиха 14 читалища от селата в община Сливен и няколко читалища от града. Чрез популяризирането на предоставените записи близо 4000 почитатели на местния фолклор станаха съпричастни към инициативата.
Екипът на ОДФ Сливен напомня, че записите трябва да бъдат с времетраене до 10 мин. В предверието на зимата, очакваме съхранени обичаи за студения сезон чак до изпращането на зимата, което обичайно става на Сирни Заговезни.
Приканваме Ви до 15.12.2022 г. да ни изпратите вашите видеоматериали на имейл адрес odf.sliven@gmail.com или да ги качите на електронен носител и да ги оставите в Галерия „Седем“ в гр. Сливен ул. Генерал Столипин 24.
А ние ще предоставим възможността на хората да видят изпълненията и да подкрепят своите любимци в Youtube канала и страницата на ОДФ Сливен във Фейсбук.