Ротари клуб-Сливен стартира благотворителна инициатива

Публикувано на: декември 8, 2020

Въпреки трудностите, наложени от ограниченията заради коронавируса, Ротари клуб-Сливен отново провежда традиционната си кампания за набиране на средства за поредната важна кауза. В благотворителен търг участват 32 творби на известни сливенски творци – живописни платна, пластики и графики, които са публикувани на страницата на Ротари клуб-Сливен във Фейсбук. Търгът започва на 8 декември и ще продължи до 12,12 ч. на 12 декември. Събраните средства от продажбата на творбите ще бъдат използвани за закупуването на оборудване, от което две болнични отделения имат спешна нужда. А именно: 2 инфузионни помпи за лечение на новородени бебета в Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД – Сливен, които се използват за прецизно вливане на лекарства на най-малките, както и оборудване за Ковид отделението на Военна болница-Сливен – пациентски монитори, системи за наблюдение и реакция при спешни ситуации и друга необходима техника. По традиция, Ротари клуб-Сливен ще добави необходимата разлика между събраната сума и нужните средства за купуване на оборудването.

Всички творби, участващи в търга, са публикувани на страницата на Ротари клуб-Сливен във Фейсбук, заедно с подробно описание и начална тръжна цена. Всеки желаещ да купи съответния предмет на изкуството трябва да посочи в коментар под снимката цената, която предлага. Този, който предложи най-висока цена за дадената творба към 12,12 ч. на 12 декември, ще може да я купи на цената, която е обявил.

Организаторите съобщават още, че цялата разлика между продажната цена и началната тръжна цена, както и 20% от самата начална тръжна цена, отиват за реализирането на обявената кауза. Останалата част от началната тръжна цена е авторската стойност на произведението на изкуството, с изключение на тези, които са дарени от авторите (маркирани със знак 100%). При закупуване на дарените картини – 100% от стойността отива за каузата.

Всички творби от търга можете да видите на страницата на Ротари клуб-Сливен:

https://www.facebook.com/rotaryclubsliven

Участващите в търга картини и пластики са подредени в пространството на галерия „Седем“ до 15 декември.