Трилогията „Опит за история на град Сливен“ на преференциална цена

Публикувано на: октомври 13, 2021

Скъпи приятели, ако още не притежавате колекцията от трите тома на „Опит за история на град Сливен“  от д-р Симеон Табаков, може да я закупите на преференциална цена от 60 лева. Предложението е по случай Празника на Сливен и е до края на месец октомври.

В началото на XX век градолюбиви сливенци основали Сливенска културна дружба «Д-р Иван Селимински» в София. Искали да запазят сливенския дух и решили, че най-добрият начин е да напишат история на града ни. Обявили конкурс и възложили тежкото дело на д-р Симеон Табаков.

Години наред в неуморен труд били написани три тома от историята.

След повече от 100 години от първото издание Сдружение «Войводите на Сливен» организира преиздаването на книгата «Опит за история на град Сливен» на д-р Симеон Табаков. Считаме, че това е най-достойният начин да продължим делото на д-р Табаков и будните сливенци от началото на 20 век.

Книгите са чудесен подарък за всеки, запазил възрожденската частица у себе си.

Можете да откриете изданието в „Галерия 7“ (град Сливен, ул. „Ген. Столипин“ № 26 и с работно време – всеки делничен ден от 9:00 до 17.30 часа.), а за въпроси можете да ползвате и тел. 0888879784 – Николай Бъчваров от СНЦОП «Войводите на Сливен».