140 хайдушки значки за 140 млади войводи

Публикувано на: март 6, 2018

140 деца, участвали в инициативата „Хайдушки времена“, ще получат хайдушки значки, посветени на 140-годишнината от Освобождението на България, както и книжките „Хайдушки времена“, „Светът на войводата“ и „Именник на войводите и байрактарите, родени в Сливенския край и водили чети в сливенския Балкан“. Церемонията ще се състои на 9 март от 10 часа в зала „Сливен“, а с наградените творби ще бъде подредена изложба.

Инициативата „Хайдушки времена“ бе на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“ и Община Сливен. В нея са включиха над 1000 деца от детски градини и учебни заведения в Сливен, които се докоснаха до героичното минало на нашия край. Те оцветяваха картинки от книжката „Хайдушки времена“ на ОДФ-Сливен, която включва модели на мъжко и женско хайдушко облекло, хайдушки оръжия и знамето на четата на Стефан Караджа.

Фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.