СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „МЯСТО В СЪРЦЕТО“

Публикувано на: септември 29, 2013

Miasto V Sarceto 230x220 1На 1 октомври 2013 г. ще бъде даден старта на националната кампания, в която всеки ще може да предлага, гласува и дарява за своето любимо място. Участват 12 града, а накрая на кампанията ще останат 12 места, които ще събират средства, чрез дарения. С набраните средства ще се финансират дейности по ремонт и реконструкция на съответното място, така че да се върнат  блясъкът и славата му.
Дванадесет областни града със своите важни и символни за общността места ще се борят за едно „Място в сърцето“.

Сливен е сред 12 града в България включени в кампанията където неговите граждани ще имат възможност да участват в националната кампания на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Място в сърцето“.
Партньори на кампанията в град Сливен са Община Сливен и Обществен дарителски фонд Сливен.

Националната кампания на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Място в сърцето“ е инициатива, която се провежда за първи път и има за цел да подкрепи проекти свързани с възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради.  

Как ще се развие кампанията?

Инициативата ще протече в няколко етапа като целта е да се съберат интересни и важни за развитието на съответните градове проекти и след набирането на средства по време на дарителска кампания ще се финансира тяхното обновяване, ремонт или реконструкция. По този начин ще се върне старата им слава, което ще даде допълнително самочувствие и чувство на принадлежност на жителите на съответния град. В кампанията няма да се подкрепят стартиращи проекти, които имат нужда от финансиране за цялостно изграждане, проекти със статут на национални паметници на културата или намиращи се в частна собственост.

Старта на кампанията е 1 октомври 2013 г. и ще продължи в няколко етапа:

Изпращане на предложения (между 01.12.2013 г. и 30.01.2014 г. ). От всички предложени проекти, ФРГИ в партньорство с обществените фондации по места и местната власт ще избере по три от всички изпратени предложения.
За тези три предложения ще може да се гласува в рамките на февруари и март (01.02. – 01. 03.2014 г.) Проектът  събрал най-много гласове ще се включи в набирането на средства чрез даряване.
Набирането на средства ще продължи четири месеца – 01.03. – 30.06.2014 г.

Към реализиране на проектите ще се пристъпи в началото на август 2014 г. Този етап ще приключи до 30 ноември 2014 г.

Реализирането на проектите Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще осъществява в екип с гражданските сдружения и Обществени фондации по места, както и със съдействието на местната власт.

Повече информация за етапите и целите на кампанията ще намерите на интернет сайт: www.myastovsarceto.bg

УВАЖАЕМИ СЛИВНАЛИИ,
ДА ОЖИВИМ ЗАЕДНО СВОЯ ГРАД !
КОЕ Е МЯСТОТО?

syrce1Сборна точка на културния и социален живот в нашия град? Мястото за срещи и разговори, място напомнящо исторически събития важни за самочувствието на всички сливналии ?

Отговорът е — участие в националната кампания на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ — „Място в сърцето”.
Как ? Като дадем своето предложение в този сайт:
www.myastovsarceto.bg