Бабини вкусотии в „Училището за бабини занаяти“

Публикувано на: август 17, 2020

От 19 до 23 август в Жеравна ще се проведе инициативата „Училище за бабини занаяти“, организирана от ОДФ-Сливен. Заниманията ще се провеждат в Художествена галерия „Хр.Тодоров“.

 Програмата за петте дни е наситена с интересни състезания, представяния на книги, практически занимания и много веселие.

 В програмата е включено представяне на кулинарните сборници „Вкусно пътешествие из Сливенския край“. Предвидени са дегустации на вкусни бабини рецепти, които ще докажат на учениците, че са попаднали точно в бабиното училище. В кулинарните работилници всеки ще може да опита скорпечки и тиганици, бухти и попара, боб на цървул и гръмната чорба, баници с лапад, щир, лобода и листа от цвекло, както и странната баница с лепило или още по-странната баница с прясно зеле. И всичко това ще бъде полято с домашен сок от бъз и мента, или с прясна чорба от трънки или ошавена чорба.

 В „Училището за бабини занаяти“ ще се проведат и различни творчески работилници за предене, сноване, тъкане и др., ще бъдат представени различните занаяти, за децата са предвидени забавни и занимателни игри, търсене на съкровища, състезания, занимания за оцветяване и др. Училището е отворено за всеки на възраст от 4 до 104 години. В различните творчески работилници могат да участват до 6 души, а в детските групи – 10-12 деца. Записвания могат да се направят на телефони 0884 956469 и 0889 615617 до 18 август.

 „Училище за бабини занаяти“ е по основната програма на ОФД-Сливен. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.