Благотворителна изложба в галерия „Седем“

Публикувано на: октомври 15, 2020

Благотворителна изложба по проект „Завръщане в миналото“ ще бъде открита на 15 октомври от 15 часа в галерия „Седем“. Тя включва творби на сливенските художници Антон Иванов, Веселин Дамянов, Габриела Стефанова, Димитър Кавръков, Дора Куршумова, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов и Петър Кайраков. В картините е оживяло миналото на Сливен – там са старите сливенски къщи, позабравените детски игри, натюрморти от минали години, старинните монети, старият вход на градската градина, старинен катинар на дървена порта и др.

Картините ще се продават с благотворителна цел, а събраните средства ще се използват за творчески проекти на сливенските художници. Размерите на творбите са от 38х46 см до 80х80 см, а цените – от 250 лв. до 700 лв.

Благотворителната изложба ще остане в галерия „Седем“ до 22 октомври.

Изложбата-живопис на фондация „Добродетел“ е част от проекта „Завръщане в миналото“, в рамките на организирания от Фондация „Обществен дарителски фонд – Сливен“ Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен 2020“. Инициативата се реализира благодарение на помощта на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Развитие на обществените фондации в България“, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.