Благотворителна изложба в подкрепа на млади таланти

Публикувано на: октомври 5, 2020

 

Благотворителна изложба, по основната програма на ОДФ-Сливен за подкрепа на талантливи деца от града, бе открита в галерия „Седем“. Изложбата представя рисунки върху коприна, изработени в творческите ателиета по дейност „Социална работилница“ на ОДФ-Сливен. Картините са на цени от 20 до 120 лв. Изложбата ще остане в галерията до 13 октомври.

Припомняме, че творческите занимания в „Социална работилница“ се проведоха в периода ноември 2018 – март 2020 г. Последната творческа работилница бе „Рисунки върху коприна“, проведе се в началото на март, а модератор бе Кристина Дограмаджиева. Тогава дами от Сливен научиха тайните на рисуването върху коприна и създадоха уникални картини, които да бъдат излагани на благотворителни базари, организирани от ОДФ-Сливен.

Социална работилница е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.