Ден на четенето в ДГ „Синчец-2”

Публикувано на: октомври 28, 2019

На 25 октомври в група „Мечо Пух” в ДГ „Синчец-2” се проведе Ден на четенето. Гост на децата бе Василена Маринова, автор на приказката „Снежанка и ябълките”, част от книжката „Бъркани приказки за разумни деца”. Книжката акцентира по забавен начин върху здравословното хранене при децата.

Докато четеше приказката, младата авторка бе облечена по странен начин – не като красавицата Снежанка, а като вещица. Вещиците са главни герои в спектакъла „Омагьосаните лакомства или как вещиците сътворили отровни храни за децата”, който вече бе представен пред деца от Сливен. Заниманията са част от основната програма на ОДФ за популяризиране на здравословното хранене сред най-малките жители на града.

В края на заниманието децата обсъдиха с Василена Маринова с какво бърканата приказка се различава от познатата на всички приказка за Снежанка и седемте джуджета.

Заниманието е част от основната програма на ОДФ-Сливен. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.