Деца участваха в практически занимания по медиация

Публикувано на: април 4, 2019

  

И днес продължиха заниманията за деца „Малки медиатори”, които се провеждат от 1 до 5 април в Арт-център „Седем”. В тях участват ученици от начален курс, а модератор е Ана Маринова.

Темата на днешното занимание бе свързана с изразяване на различните чувства, ефекта от чувствата върху човека и останалите, причината за чувствата и др. Децата и модераторът обсъдиха как трябва да се реагира в различни конфликтни ситуации, какъв е ефектът от добрите и лошите думи, има ли смисъл да се използват „възпитани” изрази, трябва ли по-умният да отстъпи при конфликт и др. Според малките медиатори, много родители глезят децата си и те започват да имат се държат лошо с останалите деца. Всички участници в заниманието се обединиха около извода, че моделът в семейството се отразява върху поведението на човека в обществото.

Заниманието продължи с практически занятия по медиация и разрешаването на казуси по конкретни конфликтни ситуации от училище и дома.

Заниманията ще приключат на 5 април с дебат пред родителите на малките медиатори.

Заниманията „Малки медиатори” са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.