Дигитална презентация на буквар „Дървото-другар“

Публикувано на: октомври 1, 2020

 В СУ „П.К. Яворов“-Сливен пред II А клас беше проведена поредната дигитална презентация на поредицата буквари на природния лечител и вече любимец на децата – Цар Билкар. В условията на пандемия и при усложнена епидемиологична обстановка, отново не беше възможно гостуването на лектор, но с тази задача се заеха класните ръководители на малчуганите.

Самите деца също активно се включиха в презентацията на „Дървото-другар“, като сами прочетоха за знайните и незнайни ползи от нашите приятели – дърветата, а и споделиха собствени впечатления. Малките природолюбители разбраха, че зелените ни другари са жизненоважни за живота на Земята и споделиха, че очакват още от интригуващите буквари на добрия Цар Билкар.

Проект „Букварите на цар Билкар“ е на „Фондация за развитие на регион Сливен“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той е продължение на „Приключения за природолюбители“, изпълнен през 2019 г. по Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен“. Чрез оригинални и интересни дигитални помагала (буквари) децата ще научат повече за всички видове растения. Техните ползи и история. 20 дигитални помагала с интересни уроци „Цар Билкар“ ще помагат за предвидените срещи в различни училища. Проектът включва и различни интересни състезания, игри, викторини, арт-работилници и др. По проекта ще бъдат обучени над 500 деца от 2-4 клас и 20 учители.

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.