ДОБРОВОЛЦИ ОТ SAP LABS БЪЛГАРИЯ СЕ ВКЛЮЧИХА В РЕМОНТА НА ПАРАКЛИСЪТ „СВЕТИ МИНА”

Публикувано на: октомври 28, 2014

ДОБРОВОЛЦИ ОТ SAP LABS БЪЛГАРИЯ СЕ ВКЛЮЧИХА В РЕМОНТА НА ПАРАКЛИСЪТ „СВЕТИ МИНА”

На 28 октомври 2014 г. група доброволци от SAP Labs България, посетиха град Сливен и се включиха в ремонта и възстановяването на избрания от сливналии любим обект, част от националната кампания „Място в сърцето” – Параклисът „Свети Мина”.

Параклисът „Свети Мина” е един от 12–те обекта включен по желание на млади хора от град Сливен в Националната кампания „Място в сърцето” организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи”, която се реализира на територията на 12 града в България, и касае възстановяване на 12-различни обекта. 

Домакини на доброволческата акция бяха Председателят на настоятелството на храм „Света София”(към който се числи параклиса) – отец Силвестър и изпълнителния директор на Обществен дарителски фонд Сливен – Стоян Марков.

Доброволците от българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE се включиха в: почистването на двора и подготовка на алеите около параклиса за настилане с павета и щампован бетон, реставриране на червените тухли по фасадата на параклиса, преместване на розови храсти и млади дръвчета от места където ще минава основната алея в двора на параклиса. Бяха спасени розови храсти посадени преди повече от 40 години. В края на акцията с помоща на консултант – озелинител всички участници в акцията посадиха младо орехово дърво в близост до мястото където ще бъде поставена нова беседка.

Чрез това свое участие групата от IT специалисти дадоха своя принос в обявеният от SAP Labs България Месец на доброволчеството.

Виж тук: Снимки от доброволческата акция показват желанието и ентусиазма на участниците в инициативата, които бяха допълнени със интересни истории и исторически факти от домакините за създаването на параклиса Свети Мина, църквата Света София и Света гора Сливенска.