Ехо от лятото във 2 „д“ клас

Публикувано на: октомври 21, 2020

Децата от 2 д“ клас в СУ „Константин Константинов“ си направиха хавайско парти, в почивката между подготовката на домашните си работи. На фона на танцови ритми, момичетата и момчетата си направиха и хавайски гердани от пластмасови сламки и красиви шарени цветенца. След като създадоха красивите си аксесоари, децата изтеглиха по една хавайска думичка и я произнесоха пред останалите, а по-късно научиха и значението й.

Бе обсъдена и вредата от употребата на пластмасови изделия. Така второкласниците разбраха, че в скоро време пластмасовите сламки вече няма да се използват за пиене на сок, а само за забавления и за създаването на пъстри аксесоари. В песни, танци и много цветно настроение завършиха училищните занимания.

Проектът „Разумните опаковки“ е на фондация „Орлица“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той обхваща 300 деца на възраст от 5 до 10 години и техните родители. Основната цел на проекта е да акцентира върху вредата от ежедневното използване на пластмасови опаковки за еднократна употреба. Предвидени са лекции за намаляване употребата на пластмасови опаковки, прожекции на филми за замърсяването на околната среда с пластмаса, практически занимания за изработване на сувенири от употребявани пластмасови опаковки, изложби, изготвяне на информационни табла за детски градини и училища и др.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.