ФОНДАЦИЯ „ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД СЛИВЕН“ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ИНОВАТИВНИ ПРОЕКТНИ ИДЕИ ЗА УЧАСТИЕ В ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ „ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА СЛИВЕН”

Публикувано на: октомври 27, 2013

                                                                    „Обществен дарителски фонд Сливен“ обявява конкурс за малки иновативни проектни предложения на неправителствени организации и неформални групи на територията на Община Сливен.

Проекто предложенията ще бъдат анонсирани за финансиране на участниците в първия Дарителски кръг „За  по-доброто бъдеще на Сливен”, който ще се проведе на 14 ноември (четвъртък), 18:00 ч. в зала МАЙ, сградата на Община Сливен.

За участие в Дарителския кръг ще бъдат предварително избрани от 3 до 5 проекта, които ще бъдат представени в рамките на 6 минути от представители на кандидатстващите организации. В подкрепа на проектите ще се изкажат и предварително посочени застъпници (известни в местното общество и страната личности).

Дарителският кръг е уникален метод за набиране на средства от индивидуални дарители по метода на The Funding Network, изключително популярен в Европа, който ще се проведе за първи път в градът на Стоте войводи. Чрез този иновативен подход Обществен дарителски фонд Сливен ще набере средства за подкрепа на минимум 3 проекта, които ще се реализират на територията на община Сливен и имат важно значение за общността в града ни.

Това първо събитие от Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен”ще се стреми да събере най-малко 2000 лева за всеки от одобрените с конкурс проекти. Постъпилите предложения ще се оценяват и от Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). ФРГИ е лицензиран партньор на The Funding Network, UK, в разпространението на модела отворен дарителски кръг в България.

Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливенобединява прогресивно мислещи хора, които имат интерес да даряват в подкрепа на граждански инициативи за позитивна социална промяна. Срещите на кръга дават възможност на дарителите да влязат в пряк контакт с организации и неформални групи от гражданското общество, които представят интересни идеи, свързани с подобряване на качеството на живот в общността. Набраните суми за различните проекти постъпват в сметка на Фонда и се разпределят като грантове към организациите-бенефициенти в рамките на 10 – 20 дни след събитието. По този начин дарителският кръг осигурява бързо и гъвкаво финансиране за малки проекти на организации, работещи в общността. Дарителите получават от Фонда отчет за изпълнението на проектите и резултатите от тях. Набраната сума от Дарителския кръг ще бъде удвоена по Програма на Фондация „Работилница за граждански инициативи”.

Ако искате да участвате в настоящият конкурс, можете да предложите своите проекти за разглеждане и предварителна селекция, като попълните и изпратите формуляра за участие на електронна поща: odf.sliven@gmail.com в срок до 08.11.2013 г., 17:00 ч.  

Първото благотворително събитие от поредицата Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливенима за цел да утвърди филантропията като начин за образователно и социално развитие – отвъд рамките на хуманитарната помощ и традиционните образователни и социални дейности, финансирани от държавата и местната власт.

Ние подкрепяме инициативните!

С нас може да реализирате своите идеи!

Заедно можем да променим ставащото около Вас!


Очакваме вашите идеи!

За повече информация:

Дарина Джангозова – тел. 044 / 411 832

Стоян Марков – тел. 0889 199 119

Ел. поща: odf.sliven@gmail.com

Фармуляр за кандидатстване може да изтеглите от Тук.

Информация за метода Дарителски кръг може да научите Тук.