Гласувайте за „Вино на народа“!

Публикувано на: октомври 1, 2020

 Третият „Фестивал на винарите 2020“ се провежда на антична и средновековна крепост Туида. Тази година фестивалът стартира по нетрадиционен начин с представяне, реклама и продажба на вина, предоставени от винопроизводители в Къщата на виното, която се намира в крепостта.

 С приходите от продажба на предлаганите вина, винопроизводителите от регион Сливен ще се включат в благотворителна кампания, организирана от „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Кампанията е в помощ на бедните, болни и стари хора от малките населени места в Община Сливен, като целта е да бъдат закупени апарати за измерване на кръвно налягане, пулс и захар в помощ на нуждаещите се.

В рамките на фестивала се провежда конкурсът „Вино на народа 2020“. Заради епидемиологичната обстановка, няма да има дегустация на вина на място в Къщата на виното. За определяне на победителите е организирано гласуване на страницата на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“ във Фейсбук на следния линк: https://bit.ly/34l6QHM

В конкурса участват шест винарски изби от региона, а категориите са три – бяло, червено, розе. Всеки ценител на божествената напитка може да гласува за любимото си вино на фейсбук-страницата на ОДФ-Сливен, чрез харесване на съответната снимка. Гласуването започна на 1 октомври, а победителите ще станат ясни на 14 октомври. Наздраве и успех!

„Фестивал на винарите 2020“ е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.