Грамоти и значки за децата от ДГ „Синчец“

Публикувано на: октомври 1, 2020

 

Над 100 деца от групите в ДГ „Синчец“ се включиха в различните творчески работилници по проект „Разумните опаковки“. Част от групите получиха грамоти и значки за участието си в средата на септември. Преди дни екипът по проекта отново посети детското заведение и награди и останалите групи с грамоти и красиви значки.

Припомняме, че в творческите работилници децата изработиха гъсенички от шарени парченца от сламки и много се забавляваха. А докато изработваха своите изделия, те научиха важни неща за употребата на пластмаса.

 Проектът „Разумните опаковки“ е на фондация „Орлица“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той обхваща 300 деца на възраст от 5 до 10 години и техните родители. Основната цел на проекта е да акцентира върху вредата от ежедневното използване на пластмасови опаковки за еднократна употреба. Предвидени са лекции за намаляване употребата на пластмасови опаковки, прожекции на филми за замърсяването на околната среда с пластмаса, практически занимания за изработване на сувенири от употребявани пластмасови опаковки, изложби, изготвяне на информационни табла за детски градини и училища и др.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.