Игри за… нещотърсачи в Жеравна

Публикувано на: август 12, 2020

От 19 до 23 август в Жеравна ще се проведе инициативата „Училище за бабини занаяти“, организирана от ОДФ-Сливен. Заниманията ще се провеждат в Художествена галерия „Хр.Тодоров“.

 Програмата за петте дни е наситена с интересни състезания, представяния на книги, практически занимания и много веселие.

 Порасналите деца ще се превърнат в нещотърсачи, благодарение на интересните игри, които са включени в програмата за всеки ден. Първата игра се нарича „Съкровищата от бабината ракла“. Какво ли ще открият там малките нещотърсачи? Останалите игри също обещават много забавления. През следващите дни на „Училище за бабини занаяти“ ще се проведат игрите „Как килимените чудовища победили нашествениците“, „Цялото кукерско войнство срещу вирусите“, „Съкровища от миналото“.

В „Училището за бабини занаяти“ ще се проведат и различни творчески работилници за предене, сноване, тъкане и др., ще бъдат представени различните занаяти, за децата са предвидени забавни и занимателни игри, търсене на съкровища, състезания, занимания за оцветяване и др. Училището е отворено за всеки на възраст от 4 до 104 години. В различните творчески работилници могат да участват до 6 души, а в детските групи – 10-12 деца. Записвания могат да се направят на телефони 0884 956469 и 0889 615617 до 18 август.

„Училище за бабини занаяти“ е по основната програма на ОФД-Сливен. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.