Изложба с творби от шестия Пленер на виното

Публикувано на: септември 28, 2020

На 25 септември в галерия „Седем“ се състоя заключителната изложба с творби от шестия Пленер на виното. Тази година в пленера се включиха 10 творци – Антон Иванов, Веселин Дамянов-Бат Ves, Виктория Георгиева, Габриела Стефанова, Данелина Косева, Димитър Кавръков, Дора Куршумова, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов и Петър Кайраков. Всеки от тях нарисува по 6 платна с размери 35/35 см, а всичките 60 творби бяха подредени в огромно пано в галерия „Седем“.

С чаша вино и вкусна торта присъстващите художници отбелязаха и 10-я рожден ден на галерия „Седем“, и пожелаха на собственичката Дора Куршумова творческо дълголетие и вдъхновение..

Творбите от шестия Пленер на виното ще бъдат представени на благотворителен търг, организиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Търгът ще се проведе на 1 октомври 2020 г. от 18,30 ч. в ресторант „Централ“. Заявки за участие се приемат до 12 ч. на 30 септември 2020 г. на тел. 0887 874634. Кувертът е 25 лв. за човек.

Началната на всяка от картините е 70 лв. Средствата, събрани от благотворителния търг, ще бъдат предназначени за визуална концепция, разположена в централна градска част.

Пленерът на виното се организира от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Инициативата е част от основната програма на ОДФ-Сливен. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.