Когато дискът си изпее песента…

Публикувано на: юли 6, 2016

 

Когато музикалният диск „си изпее песента”, той може да се превърне в интересна украса за дома. Като красивите цветя от стари дискове, които изработиха деца от Сливен по време на уъркшоп-рециклАРТ „Когато дискът си изпее песента”. Арт-работилницата се проведе на 6 юли в Дома на Европа, а водещ бе Йордана Коева.


Работилницата е част от проекта „Вторият живот на опаковките”. Той е по идея на Сдружение на родителите „Ален мак” и е финансиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Осъществява се с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи“ и фондация „Чарлз Стюард Мот“.


„Децата дават втори шанс на стари музикални дискове, сподели Коева. От стари дискове и ролки тоалетна хартия правим украшения за стена – висящи цветя, които могат да разкрасят всяка детска стая. Така децата могат да покажат на останалите, че всеки предмет може да се използва и втори път, а от него да стане нещо красиво”.


На 13 юли от 10,30 часа в Дома на Европа ще се проведе втора работилница по проекта. Този път децата ще дадат втори шанс за живот на старите вестници и ще изработят от тях купи за плодове.