Комплект „Букварите на цар Билкар“ поема към сливенските училища

Публикувано на: октомври 28, 2020

Първите получатели на чудния комплект са: третокласниците от ОУ“Д-р Иван Селимински“ с г-жа Николина  Демирева, както и второкласници от СУ“Константин Константинов“ – с учители: г-жа Илчева и г-жа Тенева. Двете училища вече имат не само комплекта от 20 буквара, а и интересната книжка с игри „Приключения за приятели на природата“. Пожелаваме им много весели игри по пътя на опознаване на природата!

Проект „Букварите на цар Билкар“ е на „Фондация за развитие на регион Сливен“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той е продължение на „Приключения за природолюбители“, изпълнен през 2019 г. по Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен“. Чрез оригинални и интересни дигитални помагала (буквари) децата ще научат повече за всички видове растения. Техните ползи и история. 20 дигитални помагала с интересни уроци „Цар Билкар“ ще помагат за предвидените срещи в различни училища. Проектът включва и различни интересни състезания, игри, викторини, арт-работилници и др. По проекта ще бъдат обучени над 500 деца от 2-4 клас и 20 учители.

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.