Лиса в объркания свят

Публикувано на: септември 20, 2016

На 19 септември Младежка театрална формация „Вълшебство” представи спектакъла „Лиса в объркания свят” пред възпитаниците на Помощно училище „Д-р Власаки Шуманов” в салона на училището. В постановката участваха Василена Маринова, Ева Джевизова, Йоана Баджева, Мариела Станева, Мартина Георгиева и Сияна Начева.

„В постановката се разказва за малката Лиса, която не обича да чете и не обича приказките. Тя мечтае да щурее, да кара колело или да играе на компютъра, но не и да чете. Нейната майка се чуди по какъв начин да я накара да чете приказки. Един сън на Лиса я пренася в приказното царство и я прави голям почитател на приказките и на четенето. Група младежи се събраха, за да направят това представление, те преминаха през всички етапи на създаване на постановката сами, аз бях само техен консултант. Всичко – от писането на сценария, през решението за декорите и костюмите, и поставянето на сцена, този процес бе техен, на екипа от актьори”, каза актрисата Вяра Начева.  

„Лиса в объркания свят” е създаден по проект, финансиран от Младежка банка Сливен, с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи” и подкрепата на Фондация „Чарлз Стюарт Мот”. Проектът за приказни спектакли ще продължи с представления в сливенски училища и детски градини.