Лятна академия „Мечтани пътешествия” започва на 3 юни

Публикувано на: май 23, 2019

Лятна академия „Мечтани пътешествия” започва на 3 юни в 13 часа в Арт-център „Седем” /малка сцена/. Тя предлага на децата виртуални пътешествия и образование чрез преживяване. Организирана е от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Първите две седмици на юни децата ще направят виртуални пътешествия до различни интересни кътчета на България. Забавлявайки се, малчуганите ще усвоят и знания и умения, необходими им за живота. Чрез различните занимания модераторите ще помогнат на децата да отворят умовете и сетивата си така, че да посрещнат предизвикателствата и да бъдат подготвени за света на възрастните.

Децата ще презентират красотите на България, пътувайки виртуално и показвайки най-красивите нейни кътчета. Ще влизат в ролите на екскурзоводи, пиари, културни аташета, актьори, писатели и поети, художници, водачи на превозни средства, сценаристи, режисьори

В лятната група децата ще се научат да търсят силните си страни, както и да поемат отговорност в многобройните практически задачи. Групата ще е и мястото, където подрастващите ще имат възможност да градят положителни отношения с връстниците си.

Основната цел на Лятната академия е да помогне на децата да са щастливи, като им създава условия за ангажирност, усвояване на механизмите на сътрудничество и взаимно подпомагане, изграждане на модел на социална ангажираност и др.

Методите, които ще се използват, са:

*Мозъчна атака

*Визуализиране

*Картини и фотографии

*Филми

*Обсъждане

*Задаване на въпроси

*Мислене с шест шапки

*Решаване на проблем

*Интервю

*Ролеви игри

*Симулационни игри

В Лятната академия могат да се включат деца на възраст от 6 до 11 години. Записване – до 3 юни.

Повече информация на телефони: 0882/370382 и 044/411832.