Мини „Плетен театър“ с малки кукли

Публикувано на: септември 15, 2020

Продължава изпълнението на проекта „Плетен театър „Приказки с поука“ на НЧ „Дружба-1993“-Сливен. На 14 септември деца от ж.к. „Дружба“ разнообразиха края на ваканцията, забавлявайки се с героите от плетения театър. Изработените по проекта плетени кукли станаха част от интересни приказки, измислени и изиграни от децата. Ментори по проекта са Живка Кондева и Николинка Проданова.

  Проектът „Плетен театър „Приказки с поука“ е на НЧ „Дружба-1993“. Той ще обхване 160 деца на възраст от 5 до 10 години, както и техните учители и родители. Целта му е децата да се научат на толерантност към различните, на здравословен начин на живот, на солидарност и др. По проекта ще бъдат изплетени различни кукли-петрушки и декори, а децата сами ще измислят сценарии за своите постановки, свързани със здравословното хранене, сами ще режисират постановките си. Предвидени са 4 различни театрални пиеси с 12 представления и последващи дискусии с родителите.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.