Младежи почистиха и освежиха градска градинка

Публикувано на: юли 10, 2017

Младежи почистиха и освежиха градска градинка

Градинката за отдих до блокове 32 и 33 в кв. „Република” вече има нов облик. В събота група младежи почистиха замърсените тревни площи и боядисаха старите пейки. Дейностите бяха част от проекта „Да опазим природата всички заедно-малки и големи“ на Младежка банка-Сливен, изпълнен от неформална група младежи. По проекта бяха осигурени материали за боядисване – четки, валяци, бои, както и ръкавици и чували за събиране на отпадъци.

Основната цел на проекта бе да повиши екологичната култура на гражданите на Община Сливен и да въведе съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда, а с реализацията на проекта на територията на град Сливен се създават предпоставки за засилено участие в организирано почистване на града. Чрез социалните мрежи се разпространяват места, нуждаещи се от почистване, които са обект на организирани екологични акции.

След приключване на проекта ще продължи провеждането на акции за почистване на междублокови пространства, паркове и градини, както и ремонтирането на пейки и детски съоръжения за игра.

Младежка банка-Сливен осъществява дейността си чрез фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, с помощта на фондация „Работилница за граждански инициативи” и финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.