Младежи представят постановката „Слънчева алея” в зала „Зора” на 26 юни

Публикувано на: юни 16, 2017

Младежи представят постановката „Слънчева алея” в зала „Зора” на 26 юни

Постановката на румънския автор Габриел Пинтилей „Слънчева алея” ще бъде представена на сцената на зала „Зора” на 26 юни 2017 г. от 19 часа. В нея участват младите актьори Мартина Георгиева, Станислав Цветков, Лазар Лазаров, Йоана Баджева, Иван Джангозов, Мариела Станева, Ева Джевизова, Ирина Димитрова и Диметра Кръстева. Неформалната театрална трупа репетира под ръководството на актрисата Вяра Начева, която е и постановчик на „Слънчева алея”. Преводът на румънския текст на пиесата е дело на Лора Ненковска. Първото представление, което бе на 27 май, успя да препълни зала „Зора” и да предизвика буря от емоции у зрителите.

Пиесата е осъществена по проект към Младежка банка-Сливен, подготвен и защитен от неформалната трупа сливенски театрали. Интересният текст на пиесата разказва за живота на младите хора на възраст между 16 и 18 години и показва различните им виждания. Слънчевата алея е пътят, по който всеки човек върви. Дали ще бъде слънчева или не, зависи от избора, който младият човек прави. Част от героите в пиесата усилено търсят смисъла на живота, търсят начина, по който да заредят себе си със светлина. Алеята, по която те вървят, наистина е слънчева. Други от героите в пиесата пък тръгват по тъмна алея, без никаква светлина. Пиесата показва различните гледни точки в разбиранията на съвременните младежи, техните търсения и стремежи.

Билети за постановката могат да се купят от Арт-център „Седем” на ул. „Генерал Столипин” 26 /между НАП и пл. „Васил Левски”/, в Езикова гимназия „Захарий Стоянов” или от касата на зала „Зора” преди представлението на 26 юни.

Постановката „Слънчева алея“ бе реализирана с подкрепата на Младежка банка-Сливен, домакинствана от „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Средствата, с които Младежка банка финансира инициативата, бяха набрани по модела Дарителски кръг, въведен в България от фондация „Работилница за граждански инициативи“. Инициативата стана възможна с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и фондация „Чарлз Стюарт Мот“.