На ревю с менци и кобилица в Жеравна

Публикувано на: август 11, 2020

От 19 до 23 август в Жеравна ще се проведе инициативата „Училище за бабини занаяти“, организирана от ОДФ-Сливен. Заниманията ще се провеждат в Художествена галерия „Хр.Тодоров“.

 Програмата за петте дни е наситена с интересни състезания, представяния на книги, практически занимания и много веселие.

 Първият учебен ден ще бъде посветен на носиите и гозбите от Сливенския край. Освен забавните занимания и игри за малчуганите, програмата включва интересни събития и за по-големите. Едно от тях е ревюто с менци и кобилица, в което могат да дефилират моми и невести, нагиздени с народни носии. Най-добре представилите се ще получат награди.

Ще бъдат представени кулинарните сборници „Вкусно пътешествие из Сливенския край“, а за най-любопитните е предвидена дегустация с гръмната чорба и боб на цървул.

 В „Училището за бабини занаяти“ ще се проведат и различни творчески работилници за предене, сноване, тъкане и др., ще бъдат представени различните занаяти, за децата са предвидени забавни и занимателни игри, търсене на съкровища, състезания, занимания за оцветяване и др. Училището е отворено за всеки на възраст от 4 до 104 години. В различните творчески работилници могат да участват до 6 души, а в детските групи – 10-12 деца. Записвания могат да се направят на телефони 0884 956469 и 0889 615617 до 18 август.

„Училище за бабини занаяти“ е по основната програма на ОФД-Сливен. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.