Наградиха победителите в конкурса „Моят Левски е…”

Публикувано на: юни 20, 2017

Приключи заключителният етап на училищния конкурс „Моят Левски е…”, организиран от клуб „Млади възрожденци” при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” – Сливен и посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола. В конкурса участваха ученици от Езиковата гимназия в Сливен, ПХГ „Дамян Дамянов” – Сливен, СУ „Христо Ботев” – Нова Загора,  и ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – с. Стоил войвода, общ. Нова Загора. В продължение на няколко месеца те писаха стихотворения, есета, разкази, рисуваха, правиха снимки по темата за Левски. Жури в състав: Катина Тенева и Соня Келеведжиева, отличи най-добрите участници.
На 20 юни в Етнографски комплекс „Хаджиданчови къщи” се състоя официалната церемония по награждаване на победителите в различните категории. Наградите връчи Кристияна Станкова, председател на Общински комитет „Васил Левски” и старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религии при РУО-Сливен.
Ето и отличените:

Поезия
1 място: Ванесса Терзиева /9 г клас/ и Васил Иванов /9 д клас/;
2 място: Анелия Атанасова – ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – с. Стоил войвода, общ. Нова Загора;

Есе
1 място: Мария Димова – 11 д клас при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”;
2 място: Иван Тенев – 11 клас при ПХГ „Дамян Дамянов”;
3 място: Десислава Иванова – 11 а клас при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”.

Кратък разказ
Виктория Събчева – 11 а клас
Специални награди: Тереза Недкова от 9 б клас, Ивайло Господинов от 9 д клас, Тодор Димитров от 9 д клас и Тянка Маркова от 12 клас.

Рисунки
1 място: Георги Георгиев от 12 клас при СУ „Христо Ботев” – Нова Загора;
2 място: Онур Кязим от 12 клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”;
3 място: Георги Момчилов от 12 клас при СУ „Христо Ботев” – Нова Загора.

По проект на Младежка банка-Сливен в най-скоро време ще бъде финансирано издаването на книжка с творбите, участвали в конкурса. Домакин на Младежка банка е фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Средствата, с които Младежка банка ще финансира издаването на книжката са събрани по модела Дарителски кръг, въведен в България от фондация „Работилница за граждански инициативи”, и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.