Награждават участниците в „Златен Сливен 2020“ на 30 октомври

Публикувано на: октомври 23, 2020

 

 Осмото издание на инициативата „Златен Сливен“, което тази година се проведе само във виртуалното пространство, приключва със своеобразен рекорд. В събитието със свои кратки видеа участваха самодейци от 15 читалища от региона. Видеата бяха публикувани на Фейсбук-страницата на инициативата, и само за няколко дни събраха близо 3500 гледания от ценители на фолклора.

Според последните резултати на страницата на „Златен Сливен“, най-много гледания – над 900, има изпълнението на самодейците от НЧ „Пробуда 1906“ – Кермен. След тях са самодейците от НЧ „Хр. Ботев-1936″ – с. Бяла – над 590 гледания и от НЧ “ Хр.Ботев-1897″ – Сливен – 239 гледания.

Всички читалища, участвали в осмото издание на „Златен Сливен“, ще получат пакет с изданията на фонда, обединени под общото име „Традициите на Сливенския край“, който включва 150 черно-бели рисунки за оцветяване и 15 книги, свързани с проучванията на фонда за фолклорното богатства на Сливенския край. Връчването ще се състои на 30 октомври пред галерия „Седем“.

В навечерието на Деня на народните будители за пети път ще бъдат връчени Годишните награди на ОДФ-Сливен – „Будител на годината“. Награждаването ще започне в 10 часа на 30 октомври пред галерия „Седем“.

Инициативата „Златен Сливен“, която има за цел да съхрани и предаде на идните поколения най-хубавите български обичаи и традиции, е по основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.