Нов кът за отдих ще радва посетителите на мeстността Свети Георги на Бармукбаир

Публикувано на: март 13, 2017

 

Нов кът за отдих и маркирана пътека на здравето ще радва посетителите на м. Свети Георги на Бармукбаир

Този кът за отдих е реализиран по проект „Здрав дух в здраво тяло – сливенската планина като дар за живот“ от Гражданско сдружение „Аз обичам Синята планина“, финансирано по Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен“ 2015 г., който се организира от Обществен Дарителски фонд – Сливен със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма за Развитие на обществените фондации в България с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Целта на проекта е да се създаде модел и условия като се покажат и обяснят някои пътища и природни способи за подобряване и поддържане здравето на хората (деца до 14 години и възрастни хора над 60 годишна възраст), както и да се постигне физическо, емоционално и духовното ни равновесие.

За реализиране целите на проекта е заложено организиране на 4 похода на територията на Природен парк „Сините камъни“; 8 лекции на открито за запознаване с природосъобразния начин на живот, както и как да се правят излети в планината така че да се предпазим от инциденти. Лекциите са съпроводени от 8 семейни игри сред природата. По проекта вече е маркирана и Пътека на здравето от чешмата до параклиса „Св.Анна“ зад Текстилния техникум в гр. Сливен до аязмото в м. Свети Георги на Бармук баир.

Екипа инициирал проекта и участниците в него следват мото което е било изписано на паметника до параклиса „Свети Георги“, а именно:
„Гражданино мисли и работи за града си, Пази и Обичай България“