ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОКТЕЙЛ ПО СЛУЧАЙ 25 МАРТ – БЛАГОВЕЩЕНИЕ

Публикувано на: март 19, 2013

Обществен дарителски фонд Сливен организира благотворителен коктейл по случай 25 март – Благовещение.

Коктейла е част от стартиралите дейности на Фонда в полза на по-доброто бъдеще на град Сливен, а именно за осигуряване на стипендии за даровити деца, ученици и студенти, както и реализиране на малки проекти чрез които да се възстановят значими за сливналии места.

Покана за участие е отправена към бизнес дами от Градът под Сините камъни. На този “благ ден” всички участнички ще имат възможност да се докоснат и насладят на подбрани и селектирани български вина, както и до неустоимите сладкарски изкушения на местни производители на торти, разкошни букети от цветя и куп други изненади поднесени под формата на благотворителна томбола.

Всеки един от участниците ще бъде удостоен с честа да се завърне в къщи с изненада осигурена от организаторите.

         Благотворителния коктейл ще се състои на 25.03.2013 г./понеделник/ след 17:30 ч. във Виенска сладкарница бул. «Хаджи Димитър» №1, гр. Сливен.

Надеждите на инициаторите за създаването на Фонда са, че чрез привличане на максимално широка съпричастност, ще се съживи българската традиция за благотворителност, а за Сливен се знае че е бил един от градовете с традиции в тази област още от Възраждането.

ВИЗИТКА НА ФОНДА

“Обществен дарителски фонд – Сливен” е създаден в края на 2012 г. с обединените усилия и подкрепа на представители от неправителствения сектор, бизнеса и общественици в град Сливен. Още с идеята за неговото създаване той е подкрепен от Програма “Развитие на обществените фондации в България”, Фонд “Институционално укрепване” към Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). Така той се нарежда сред малкото обществени фондации в България, които с него са общо 13 на брой, удостоени с честа да бъдат подкрепени в бъдеща им дейност и инициативи.

Фонда ще оказва конкретна помощ при разработване и осъществяване на стратегии, програми и проекти в области, които се нуждаят от подкрепа, а най-често това са образование, здравеопазване и превенция на зависимости, работа с деца, младежи и други уязвими групи, екология, подобряване на жизнената среда, опазване на културното и историческото наследство, стимулиране на талантливи деца, ученици, младежи и др.. Целта му ще бъде да акумулира средства за финансиране на значими за Сливен и региона проекти и инициативи.

Фондът ще насърчава сътрудничеството между органите на местното самоуправление, бизнес средите и неправителствените организации. Принципите на Фонда ще позволяват прякото участие на гражданите в определянето на приоритетите на местното развитие, чрез публични форми, на които се прави оценка на нуждите на общността.

За повече информация относно дейностите на обществените фондации в България може да прочетете в интернет на следните адреси:

Фондация “Работилница за граждански инициативи”

http://www.wcif-bg.org

Асоциация на обществените фодации в България:

http://www.acfb-bg.org