ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ „ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА СЛИВЕН” 2014

Публикувано на: ноември 6, 2014

Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате във втория пореден за град Сливен Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен” организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и „Обществен дарителски фонд Сливен“. За участие в Дарителския кръг са допуснати 6 проекта, които ще бъдат представени в рамките на 8 минути от представители на кандидатстващите организации …

ПОКАНА

Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен” 2014

Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате във втория пореден за град Сливен Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и „Обществен дарителски фонд Сливен“.

За участие в Дарителския кръг са допуснати 6 проекта, които ще бъдат представени в рамките на 8 минути от представители на кандидатстващите организации. В подкрепа на проектите ще се изкажат и предварително посочени застъпници (известни в местното общество и страната личности).

Проекто-предложенията ще бъдат анонсирани за финансиране на участниците в Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен”, който ще се проведе на 6 ноември (четвъртък), 18:00 ч. в зала МАЙ, сградата на Община Сливен.

Дарителският кръг е уникален метод за набиране на средства от индивидуални дарители по метода на The Funding Network, изключително популярен в Европа, който ще се проведе за първи път в градът на Стоте войводи. Чрез този иновативен подход Обществен дарителски фонд Сливен ще набере средства за подкрепа на минимум 3 проекта, които ще се реализират на територията на община Сливен и имат важно значение за общността в града ни.

Това събитие от Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен” ще се стреми да събере най-малко 2000 лева за всеки от одобрените с конкурс проекти. Постъпилите предложения ще се оценяват и от Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). ФРГИ е лицензиран партньор на The Funding Network, UK, в разпространението на модела отворен дарителски кръг в България.

Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливенобединява прогресивно мислещи хора, които имат интерес да даряват в подкрепа на граждански инициативи за позитивна социална промяна. Срещите на кръга дават възможност на дарителите да влязат в пряк контакт с организации и неформални групи от гражданското общество, които представят интересни идеи, свързани с подобряване на качеството на живот в общността. Набраните суми за различните проекти постъпват в сметка на Фонда и се разпределят като грантове към организациите-бенефициенти в рамките на 10 – 20 дни след събитието. По този начин дарителският кръг осигурява бързо и гъвкаво финансиране за малки проекти на организации, работещи в общността. Дарителите получават от Фонда отчет за изпълнението на проектите и резултатите от тях.

Първите проекти видими за обществото и гражданите на град Сливен, които бяха финансирани от Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен“ се реализираха в началото на 2014 г. Всички участници видяха и се докоснаха до резултатите от проектите – детската площадка на бул. Христо Ботев реализирана по проект на Сдружение от граждани „По-добро бъдеще за нашите деца” за изграждане на модерна детска площадка в централната част на града. Изложбите на картини и фотографии на младите таланти финансирани от Сдружение „Център за социално партньорство“ за организиране на младежка инициатива „Сливен – преди и сега“. Проект на Сдружение „Друмища“, който обедини усилията на младежи в създаването на театрален спектакъл, пресъздаващ легендите за траките, живели преди много години по земите около града ни. Спектакълът „Синовете на Бурей получи една от големите награди на театрален фестивал в Бургас през тази година. Много деца и младежи се докоснаха до „Компания – творци на щастие“ коята се реализира по проект на Сдружение „Семафор”.

А новите 6 проекта които предстои да видите и подкрепите на Дарителския кръг са:

Миналото на Сливен в кадри – цифровизиране на стари снимки и филми на Фондация „Добри идеи , добри дела”

„Сръчността на българката“ на НЧ „Дружба-1993“ Сливен

„Здавословното хранене – гаранция за дълголетие, сила и щастие“ на Гражданско сдружение“Здраве и сила“

„Сливен Арт Фест” – среща на творци от различни поколения на Фондация“Добродетел“

„Сливен – преди и сега 2 – продължениет” на Сдружение „Център за социално партньорство”

„Магистрала към щастието“ – годишен конкурс за най-добре оформена градина, тераса и междублоково пространство на Сдружение „Свети Георги Победоносец”

За да разберете повече за целите и дейностите на проектите заповядайте на място в Зала Май.

Това благотворително събитие от поредицата Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливенима за цел да утвърди филантропията като начин за образователно и социално развитие – отвъд рамките на хуманитарната помощ и традиционните образователни и социални дейности, финансирани от държавата и местната власт.

Ние подкрепямеинициативните!

С нас може да реализирате своите идеи!

Заедно можем да променим ставащото около Вас!

Очакваме Ви!

 За повече информация:

Дарина Джангозова – тел. 044 / 411 832

Стоян Марков – тел. 0889 199 119

Ел. поща: odf.sliven@gmail.com

Интернет сайт: http://www.fund-sliven.org