Обществен дарителски фонд Сливен ще оборудва кабинет по кинезетерапия за деца с умствена изостаналост

Публикувано на: декември 10, 2016

Обществен дарителски фонд Сливен ще оборудва кабинет по кинезетерапия за деца с умствена изостаналост

 

Обществен дарителски фонд Сливен успешно приключи организираната благотворителна инициатива в подкрепа на деца в неравностойно положение и нужда от специални грижи. Тя имаше за цел да събере 1800 лева ( 950 $) за оборудване на кабинет по кинезитерапия към Помощно училище „Д-р Власаки Шуманов” в Сливен.

На 10 декември 2016 – Международния Ден на Човешките права. изпълнителния директорна Фондаг-жа Дарина Омайникова връчи чек от 1300 долара на директорката на Помощното училище г-жа Мариана Тенева за оборудване на кабинет за кинезетерапия.

children from the special school painted

 

В тази връзка от началото на месец ноември Фондапроведе няколко благотворителни акции под надслов „Рисувам и творя благотворително”.

Първата беше в Помощното училище, където се проведе уъркшоп с водещ Виктория Новакова.По време на уьркшопа родители и учители от учебното заведение се включиха, като изработиха красиви пана. Също така в магазина на „Домейн Бойар” в Сливен се проведоханяколко акции за декупаж върху бутилки за вино. В галерия „Седем” жени и младежи от Сливен рисуваха благотворително върху коприна.

 

Всички картини, пана и бутилки за вино, изработени по време на акциите „Рисувам и творя благотворително”, бяха представени на благотворителн базар през месец ноември в комплекс Централ в град Сливен.Списъка с дарители по време на базара беше впечатляващ. В благотворителния базар взеха участие изявени адвокати, лекари, икономисти, финансисти, съдии и прокурори, учители, представители на местаната власт и бизнеса в град Сливен. Събрана беше сумата от 2400 ллева. 

Инициативата за събиране на средства за оборудване на кабинет по кинезитерапия в Помощното училище в Сливен се реализира по проект на Фонда с финансовата подкрепа за институционално развитие от Глобален фонд за общностни фондации. Тя е част от мащабна кампания с наименование: „Обществен дарителски фонд Сливен и Глобален фонд за общностни фондации – доверени партньори за дарителски каузи и проекти“.  Кампанията ще продължи и през 2017 г.

По проект за институционална подкрепа финансиран от Глобалния фонд за общностни фондации през месец октомври се създаде и стартира нов Фонд за финансиране на малки проекти насочени към подпомагане на социално слаби и уязвими граждани; деца и младежи в риск; интеграция на маргинализираните групи; талантливи деца, ученици и млади хора; възрастни и бездомни хора в нужда.

Фонда ще работи чрез дарителската платформа www.Общността.com . До момента са одобрени 8 малки проекта, които ще получат финансова подкрепа от новия Фонда.

Екипа на Обществен дарителски фонд Сливен благодари на всички, които даряват и подкрепят инициативите му за децата и младежите в неравностойно положение, както и на ГлобаленФонд за Общностни Фондации (GFCF) за изключителната институционална подкрепа и финансова помощ.

Очаквайте предстоящите през 2017година нови акции на Обществен дарителски фонд Сливен  за деца, младежи и възрастни хора имащи нужда от подкрепа.

Екип на Обществен дарителски фонд Сливен