ОБУЧЕНИЕ ЗА НАБИРАНЕ НАСРЕДСТВА СЪБРА ДОБРОВОЛЦИ ОТ СЛИВЕН

Публикувано на: септември 25, 2015

ОБУЧЕНИЕ ЗА НАБИРАНЕ НАСРЕДСТВА СЪБРА ДОБРОВОЛЦИ ОТ СЛИВЕН

Обществен дарителски фонд – Сливен организира двудневно обучение за доброволци – представители на браншови и работодателски организации за малък и среден бизнес, големи фирми, нестопански организации, занимаващи се с дарителство и благотворителност. То има за цел да помогне на участниците да получат полезни знания и практически умения за набиране на средства от дарители.
Обучението се проведе на 24 и 25 септември 2015 г. в Информационен център Европа Директно – Сливен.

Основните теми, представени бяха: Какво е набиране на средства?; Мотивация на дарителите; Техники и методи за набиране на средства; Планиране на набирането на средства. Участниците имаха възможност по време на практическите упражнения да създадат свое събитие или кауза за събиране на дарения, което ще бъде качено на Дарителската платформа на Фонда.

Обучението е част от проект на Обществен дарителски фонд – Сливен по Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Името на проекта е „Обществен дарителски фонд Сливен – доверен партньор на дарителски каузи и проекти”, и неговата цел е да повиши капацитета на ОДФ-Сливен за създаване на условия за по-голяма информираност и привличане на дарители, доброволци и партньори за дарителски каузи и проекти на територията на град Сливен и региона.

Снимки и информация за обучението може да намерите на ФБ страницата на Фонда ТУК.

За контакти и допълнителна информация:

Дарина ОМАЙНИКОВА – координатор: 0888 77 02 11

Тел: (044) 411 832; (+359) 883 299 67;

E-mail:odf.sliven@gmail.com